Mat og drikke - Mel og gryn : MANDELMEL
Mandelmel
Klikk på bildet for større versjon

Mandelmel

Økologisk fettredusert mandelmel er et sunt og næringsrikt mel som også er glutenfritt. Mandelmel kan erstatte annet mel i matlaging og baking, og øker innholdet av fiber og proteiner.


NOK 90,00

Utsolgt

Produktinformasjon

Fettredusert økologisk mandelmel er et godt alternativ til hvetemel.

- Lav GI
- Lite karbohydrater
- Naturlig glutenfritt
- Høyt proteininnhold
- Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter

Mandelmel kan være et godt alternativ for personer som av ulike grunner ikke vil eller kan spise hvetemel. Vårt fettreduserte mandelmel er finmalte avskallede mandler hvor 80% av fettet er tatt ut ved kaldpressing. Mandelmel er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for diabetikere og andre som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret.

Lavglykemisk mat gir jevnere energi og humør, og gjør det lettere å holde en normal vekt. Med Mandelmel er det enkelt å lage lekre og næringsrike bakverk med mindre kalorier og karbohydrater.

Vårt mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80% av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel. Dette gjør at kaloriinnholdet blir redusert med hele 53% i forhold til vanlig mandelmel, og holdbarheten blir også bedre. Vårt Mandelmel holder seg i ett år ved oppbevaring i originalemballasjen.


Mandelmel har et høyt innhold av mineraler, bl.a. magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og sink. Innholdet av proteiner er også høyt, hele 40%.

Næringsinnhold pr. 100 g:

293 kcal
40 g protein
8 g karbohydrat
11 g fett, herav 1 g mettet
33 g kostfiber

Nettoinnhold: 500 g

SE OGSÅ